Як проводиться оцінка адекватності вартості предмету торгу

Оцінка пропозиції замовника – це нормальна практика для кандидатів, які мають бажання взяти участь в торгах. Враховуючи сучасні умови розвитку тендерів, деякі пропозиції від організаторів важко назвати вигідними. Вони можуть бути направлені на аудиторію початкових підприємців, які готові виконувати великий об’єм робіт за невеликі кошти.

Що стосується більш досвідчених виконавців, то вони керуються декількома базовими критеріями, за допомогою яких і проводиться кінцева оцінка. Перед тим як переходити до цих критеріїв важливо нагадати, що велику роль в ефективності і надійності участі в подібних тендерах грає вибір електронного майданчика. Один з найбільш відомих і надійних варіантів – це сервіс tender.uub.com.ua. Сайт повністю акредитований і йог можна знайти в базі системи ProZorro.

Як можна вирахувати оцінку вартості лоту на торгах?

Виходячи з того ,про що мова йшла раніше, важливо розуміти, наскільки конкретно вибраний предмет торгу буде вигідним. Наприклад, коли мова йде про досвідченого підприємця, то за мету він ставить прибуток. Це означає, що й умови повинні відповідати тому рівню, на якому знаходиться виконавець.

Щоб було більш зрозуміло, можна виділити декілька базових параметрів, які звично беруться за основу:

  • Терміни – перший аспект, який є одним з найбільш важливих полягає в відрізку часу, протягом якого потрібно завершити проект. Часто, коли мова йде про скорочений термін, сума тендеру може бути значно більшою. Тобто, якщо виконавець має певну ресурсну базу, він може отримати додатковий дохід, якщо вчасно вирішить поставлені завдання.
  • Наявність команди – другий по важливості момент полягає в тому, чи має виконавець команду, яка зможе швидко та якісно виконати поставлене завдання. Тим паче, коля в сучасних умовах э безліч конкурентів, які готові виконати великий об’єм роботи в самі короткі терміни.
  • Гарантійні умови – третій аспект стосується гарантії якості, яка повинна бути обов’язково. Особливо це актуально, коли мова йде про державні закупівлі. Як правило, подібні установи роблять великий акцент на якість, так як зобов’язані пояснити кожну покупку та пояснити її доцільність.
  • Оплата роботи – останній момент стосується проведення фінансових транзакцій за вдало виконаний проект. Як правило ще до підписання угоди повинен бути обговорений момент, який стосується оплати послуг. Тобто в окремих тендерах замовник готовий надати певну частину коштів для реалізації проекту. Є й інші організатори, які працюють по-іншому. Такі моменти важливо узгодити ще до того як буде підписана угода.

Насправді, це лише невеличка частина, яка враховується першочергово. Більш детально ознайомитися зі всіма моментами, які є дійсно важливими можна за посиланням https://tender.uub.com.ua/pro-prozorro/derzavni-tendery-harkiv-provodit-z-2015-roku.

Підсумок

Ознайомлення з критеріями які прямим чином впливають на адекватність вартості лоту – це важливий момент, про який не варто забувати. Тим паче, коли в сучасних умовах є величезна кількість інших підприємців і компаній, які готові працювати в нуль, маючи за мету – підняти свою репутацію і вдало виконувати декілька серйозних проектів.

Це означає. Що проведення оцінки адекватності вартості предмету – це дійсно важливий аспект. Тим паче вище були перераховані основні аспекти, на які потрібно робити особливу увагу. Головне – це враховувати лише ті моменти, які дійсно грають важливу роль.